Despre GSK

GSK este cunoscut ca unul dintre cei mai mari si mai dinamici producatori de medicamente inovatoare, insa nu ne-am castigat cu usurinta acest titlu. Multe au fost provocarile medicale de-a lungul anilor si am investit cu determinare pentru a gasi tratamente impotriva acestora.

La nivel international, avem un portofoliu complex, care poate fi impartit in cinci categorii de produse:

  • medicamente care se elibereaza pe baza de prescriptie medicala
  • medicamente care nu se elibereaza pe baza de prescriptie medicala si suplimente alimentare (ex: Coldrex, Parasinus, Panadol, Marcofen 400 mg, Cetebe C Immunity Plus);
  • produse de ingrijire orala (Sensodyne, Parodontax, Aquafresh, Corega);
  • un portofoliu de peste 30 de vaccinuri - impotriva cancerului de col uterin, hepatita A si B, diferia, tetanosul, tusea convulsiva si febra tifoida, gripa si altele.
  • Produse dermatocosmetice Stiefel (Physiogel, Oilatum).


GSK in Romania

Ca sa ne indeplinim misiunea si sa privim in continuare cu optimism spre viitor, ne ajuta cei peste 97.000 de angajati din cele peste 100 de tari in care ne derulam activitatea. Nu ne-am putea indeplini misiunea fara echipa noastra, dar nici fara sa investim continuu in descoperirea de noi medicamente.

Suntem o companie bazata pe cercetare si dezvoltare, iar traditia noastra in acest domeniu este demonstrata si de cei 5 oameni de stiinta care au fost premiati cu Nobel, de-a lungul istoriei noastre de peste 200 de ani.

Suntem in Romania de peste 20 de ani si am prins radacini puternice aici: avem productie de medicamente la standarde GMP (bune practici de fabricatie) in inima tarii, la Brasov, precum si una dintre cele mai importante companii locale de distributie farmaceutica, Europharm Distributie, cu un portofoliu de peste 4.000 de produse. De asemenea, comercializam produse inovatoare in 13 dintre cele mai importante arii terapeutice: boli respiratorii, urologie, oncologie etc. Iar prin GSK Consumer Healthcare comercializam marci foarte cunoscute precum  Coldrex, Parasinus, Sensodyne, Cetebe.

Investitiile totale realizate in ultimii 13 ani  de GSK in Romania sunt evaluate la peste 141 milioane de dolari si, in plus, suntem un contributor important la bugetul statului: numai in ultimii doi ani, am achitat catre bugetul de stat 90 de milioane de dolari.

Avem, de asemenea, o echipa puternica si motivata. Cu peste 1.100 de oameni implicati in aceste activitati de productie, distributie si vanzare a produselor noastre, GSK este astazi unul dintre cei mai importanti angajatori din industria farmaceutica locala. Iar implicarea si dedicarea oamenilor din echipa noastra, precum si preocuparea companiei de a acorda o atentie speciala oamenilor au facut ca GSK sa fie desemnat, in 2010, “Cel mai bun angajator din Romania”, intr-un studiu realizat de compania de consultanta Hewitt Associates.


Misiunea noastra

Realizeaza mai multe, simte-te mai bine, traieste mai mult!

Vaccinurile si medicamentele create de GlaxoSmithKline ajuta la prevenirea si tratarea bolilor, iar obiectivul nostru in Romania tinteste chiar mai sus. Ne-am propus ca prin tot ceea ce facem aici sa crestem speranta de viata a romanilor care, din pacate, este printre cele mai reduse din Uniunea Europeana.

Prin urmare, lucram neincetat pentru a descoperi si dezvolta cele mai moderne, eficiente si accesibile solutii pentru sanatatea ta. In acelasi timp, ne concentram eforturile catre colaborarea cu autoritatile, pentru a creste accesul pacientilor la tratamente noi si inovatoare.

Facem toate acestea pentru ca tu sa realizezi mai multe, sa te simti mai bine si sa traiesti mai mult!